Micke’s SchlagerLager – 894 – 2020-04-02 – Christer Sjögrens 70:e födelsedag!

På måndag, 6 april, fyller den värmländske sångaren Christer Sjögren 70 år!

Christer Sjögren växte upp i Hagfors. Han startade sitt första band 1964, ett band som hette Jonny-Christers, tillsammans med Stig-Åke Byberg och bröderna Johnny och Hans-Gunnar Brokvist. I den gruppen spelade Christer Sjögren elorgel. Han sparade ihop pengar till elorgeln genom att arbeta två timmar varje dag efter skolan i en färghandel. Engagemanget i den gruppen blev dock inte långvarigt, och efter att han slutat blev han i slutet av 1965 värvad till gruppen Jupiters, även detta ett lokalt Hagforsband. Även där spelade Christer Sjögren orgel, men det var under tiden i Jupiters som han även började sjunga. Jupiters gjorde även några skivinspelningar.

1968 blev Christer Sjögren kontaktad av gruppen Pelles från Mariestad, och blev erbjuden plats som sångare i bandet, något som skulle innebära att han skulle kunna ägna sig åt musik på heltid. Han tackade ja, trots att det innebar att han behövde flytta till Mariestad och dessutom behövde byta instrument till bas, eftersom Pelles redan hade en organist. Pelles hade tillsammans med Christer Sjögren en lång och ganska framgångsrik karriär, med flera skivor och flera melodier på Svensktoppen.

I mitten av 1978 värvades han till Vikingarna från Pelles orkester. Han ersatte då Stefan Borsch, som tidigare var sångare i Vikingarna. Första albumet av Vikingarna med Christer Sjögren som sångare blev Kramgoa låtar 7 – Djingis Khan 1979. Under 1980-talet och 1990-talet hade Vikingarna stora framgångar, och Christer Sjögren kallades ofta för dansbandskung.

2008 gick Christer Sjögren vidare till finalomgången av Melodifestivalen 2008 med låten I Love Europe, som i finalen slutade på nionde plats. År 2012 medverkade han i Melodifestivalen tillsammans med Lotta Engberg med låten ”Don’t Let Me Down” som dock åkte ur tävlingen under Andra chansen-momentet. 

Som soloartist har Christer Sjögren även spelat in album med sånger som gjorts kända av Elvis Presley, och Frank Sinatra, samt kristna visor. Vikingarnas album brukade under hans tid som bandets sångare ha också någon enstaka Elvislåt på varje album. Han har också spelat in soloalbum med Elviscovers. Christer Sjögren är sedan början av 2000-talets första decennium bosatt på Hammarö utanför Karlstad.

1997 ersatte han Tommy Körberg i rollen som Georg von Trapp i ”Sound of Music” som spelades på Göta Lejon i Stockholm. Han spelade då mot bland andra Carola Häggkvist.

Så i veckans program blir det en hel hög inspelningar med Christer Sjögren och så en massa önskelåtar förstås!

VECKANS MUSIKLISTA

 1. Captain Kangaroo [Puffin’ Billy] (TV Tema)
 2. I Love Europé (Christer Sjögren)
 3. Månskenskyssen (Ingrid Almquist)
 4. Vår Egen Bröllopsvals (Bibi Johns)
 5. Life On Mars (Christer Sjögren)
 6. Talk To The Animals (Bobby Darin)
 7. Don’t Let Me Down (Lotta Engberg & Christer Sjögren)
 8. Det Vackraste (Titti Sjöblom & Ehrling Eliasson)
 9. Ack Värmeland Du Sköna (Christer Sjögren)
 10. Gesällvisa (The Skyliners)
 11. Alla Andra Får Varann (Inger Berggren)
 12. Aldrigs Polska (Ulla Sallert)
 13. Dags Igen Att Vara Kära (Lily Berglund)
 14. Can’t Help Falling In Love (Christer Sjögren)
 15. Going Down The River (Jimmy Bell)
 16. Tchip Tchip (Cash & Carry)
 17. Då Börjar Fåglarna Sjunga (Thory Bernhards)
 18. Niklas Jönsson (Thore Skogman)
 19. Blad Faller Tyst Som Tårar (Christer Sjögren)
 20. Jordgubbar Och Smultron (FJK)
 21. Teach Me Tiger (Lena Philipsson)
 22. Beatrice Aurore (The Western Group)
 23. Där Rosor Aldrig Dör (Christer Sjögren)
 24. Let’s Limbo Some More (Bibi Johns)
 25. Jag Brukar Längta (Ola Lundström)
 26. Gammal Kärlek Rostar Aldrig (Ingalill Rossvald & Harry Brandelius)
 27. Don’t Cry For Me Argentina (Christer Sjögren)
 28. Flickan Med Svavelstickorna (Lily Berglund)
 29. Was Wird Aus Mir (Et Maintenant) (Gilbert Bécaud)
 30. I’ve Got You Under My Skin (Christer Sjögren)
 31. Sole Sole Sole (Umberto Marcato)
 32. Strolling Back To You (Arsen Roulette)
 33. Älska Mig (Christer Sjögren)
 34. Ja Ja Ja (Britt Damberg)